Back to top

Ο Eliud Kipchoge περιγράφει την προετοιμασία του (Μέρος 3)

Γεια σας,

Καθώς περνάει ο χρόνος και η πρόκληση INEOS 1:59 πλησιάζει υπάρχει στην ατμόσφαιρα μια έντονη προσδοκία. Μπορώ να αισθανθώ την ενέργεια. Οι συναθλητές μου στην προετοιμασία είναι ενθουσιασμένοι, όπως και εγώ, και όλοι περιμένουμε την μεγάλη μέρα.

Πάρα πολλοί οδηγοί στην Kaptagat και στο Eldoret έχουν στα αυτοκίνητα τους αυτοκόλλητα του INEOS 1:59, και μπορείς να καταλάβεις ότι όλοι ανυπομονούν για την μεγάλη μέρα. Είναι λες και κάθε νοικοκυριό στην Κένυα μιλάει για αυτό.

Υπάρχει μεγάλη προσδοκία. Επιπλέον, υπάρχει και μεγάλη πίεση που είναι δύσκολα διαχειρίσιμη. Αλλά το έχω ξαναπεράσει με το project Breaking2 της Nike. Ξέρω τι να κάνω και ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσω είναι να απλοποιώ τα πράγματα. Να τα βλέπω μέρα με τη μέρα.

Η πνευματική μου προετοιμασία για μια τέτοια πρόκληση, είναι τόσο σημαντική όσο και η σωματική μου. Τους τελευταίους μήνες ιδιαίτερα πρέπει να πιστέψω εσωτερικά, με την καρδιά και το μυαλό, ότι μπορώ να τρέξω το μαραθώνιο κάτω από 2 ώρες. Πρέπει να πείσω τον ευατό μου ότι είναι δυνατόν.

Πολύ σημαντικό είναι συνεχίσω να βρίσκομαι σε ένα “χαλαρό” περιβάλλον. Είμαι τυχερός διότι το Global Sports Communication Camp στην Kaptagat μου το παρέχει τα τελευταία 17 χρόνια της καριέρας μου.

Μοιράζομαι το δωμάτιο με τον καλό μου φίλο, Augustine Choge, που θα με βοηθήσει στον αγώνα. Είναι ευχάριστο να βρίσκομαι μαζί με ανθρώπους με κοινή φιλοσοφία. Δεν μιλάμε συνέχεια για τον αγώνα, αλλά είναι στο μυαλό και στην καρδία μας ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Όταν γυρίζω στην οικογένεια μου στο Eldoret, επίσης ξεκουράζομαι με την στήριξη και την αγάπη της γυναίκας μου, Grace, και των τριών παιδιών μου.

Πολύ σημαντικά είναι τα διαλείμματα από την προπόνηση. Τα Σαββατοκύριακα μου αρέσει να περνάω χρόνο στη φάρμα, ενώ στο τέλος της ημέρας να διαβάζω βιβλία. Όπως πολλοί ίσως να γνωρίζεται, μου αρέσει η Formula και τώρα διαβάζω ένα βιβλίο σχετικά με την ιστορία του σπορ.

Πιστεύω ότι η γνώση που αποκόμισα από τον αγώνα στη Monza στα πλαίσια του Breaking2 θα με βοηθήσει στην Βιέννη τον Οκτώβριο. 

 

Ο Eliud Kipchoge περιγράφει την προετοιμασία του (βίντεο) 
Ο Eliud Kipchoge περιγράφει την προετοιμασία του (Μέρος 2)

 

Από την συνέντευξη στον Steve Landells

[Πηγή: ineos159challenge]