Back to top

Καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την σπονδυλική στήλη

Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που πολλοί αντιμετωπίζουν αλλά δεν δίνουν τη σημασία που πρέπει. Η κακή στάση του σώματος μαζί με πολλές καθημερινές συνήθειες βλάπτουν την σπονδυλική στήλη χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι. Μέχρι να νιώσεις τον πόνο.

Υπάρχει πολλοί λόγοι για τον χρόνια πόνο στην πλάτη και στη μέση και οι επιστήμονες μας αποκαλύπτουν πολλούς από αυτούς. Η κακή στάση σώματος και αρκετές καθημερινές συνήθειες βλάπτουν την σπονδυλική στήλη κι εσύ απλά τα αγνοείς ή τα γνωρίζεις και δεν κάνεις τίποτα γι’ αυτά.

Επειδή δεν θέλεις, όμως, να πονάς για το υπόλοιπο της ζωής σου και να σου παρουσιαστούν ένα σωρό θέματα υγείας, θα πρέπει να δώσεις προσοχή.

Καθημερινές συνήθειες βλάπτουν την σπονδυλική στήλη

Ορθοστασία

Όλοι γνωρίζουν ότι η ορθοστασία είναι επικίνδυνη. Η ορθοστασία δεν επηρεάζει απλώς την σπονδυλική στήλη, το λαιμό αλλά και τους ώμους σου. Η λάθος στάση σώματος μπορεί να έχει φρικτές συνέπειες στον κορμό και προκαλεί χρόνιο πόνο.

Οι μύες μας και οι αρθρώσεις πρέπει να είναι ευέλικτα για να διατηρηθούν υγιή και η κακή στάση σώματος είναι το πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Τις περισσότερες φορές, οι ώμοι βρίσκονται στη λάθος θέση και αυτό σημαίνει ότι δεν ελέγχεις το πάνω μέρος του σώματός σου.

Πρέπει να κάθεσαι, να είσαι και όρθιος αλλά και να ξαπλώνεις. Όλα με μέτρο.

 

Φοράς λάθος παπούτσια

Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να οφείλεται και στα λάθος παπούτσια που φοράς. Τα τακούνια για παράδειγμα, μπορεί να επηρεάσουν τη σπονδυλική στήλη. Επένδυσε σε ποιοτικά παπούτσια είναι πιο σημαντικό απ’ όσο νομίζεις.

 

Τα κινητά

Φυσικά τα κινητά επιβαρύνουν την κατάσταση. Αν είσαι όλη την ώρα πάνω από ένα κινητό και στέλνεις μηνύματα τότε είναι λογικό να πονέσει ο αυχένας, η πλάτη και όλη η σπονδυλική σου στήλη.

Σταμάτα να είσαι εθισμένος στο κινητό σου και πρόσεξε τη στάση του σώματός σου κάθε φορά που το χρησιμοποιείς.

Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr