Back to top

Οι πιο φυσικοί τρόποι για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου ASAP!

Το ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί να ενισχυθεί από τη μια μέρα στην άλλη, ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για αυτό. Φυσικοί τρόποι για θωράκιση του οργανισμού ASAP!

Ναι, δυστυχώς η θωράκιση του οργανισμού δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αν όμως καθημερινά ακολουθείς συγκεκριμένες τακτικές, τότε είσαι σε καλό δρόμο.

Γιατί τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να δυναμώσεις το ανοσοποιητικό σου και να προσέξεις την υγεία σου εν γένει.

 

Όλοι οι φυσικοί τρόπο για τη θωράκιση του οργανισμού σου

 

Ενυδατικά ροφήματα

Η ενυδάτωση είναι πάντα σημαντική αλλά στη συγκεκριμένη φάση της ζωής μας… είναι απαραίτητη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το νερό βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα τη σωστή λειτουργία των συστημάτων, αποτρέποντας να συγκεντρώνονται τοξίνες στο σώμα.

Ένα αγαπημένο tip είναι προσπαθείς να πίνεις περίπου 500 ml νερού όταν ξυπνάς το πρωί κι ένα μεγάλο ποτήρι νερού με κάθε γεύμα. Παράλληλα, δοκίμασε να πίνεις λίγο ζεστό νερό με λεμόνι για να χαλαρώσεις ενώ αντικατέστησε το κρασί σου με λίγο πράσινο τσάι.

Θα νιώσεις αμέσως την διαφορά στο σώμα σου και θα απομακρύνεις όλες τις επιβλαβείς τοξίνες.

 

Τα πάντα για ένα υγιές έντερο

Τα τρόφιμα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για τη σωστή λειτουργία των οργάνων. Η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων -όταν αυτό είναι εφικτό- είναι πολύ σημαντική για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι διατροφολόγοι συνιστούν να ακολουθούμε μια αντιφλεγμονώδη διατροφή για να προωθήσουμε την υγεία των εντέρων, καθώς εκεί ζουν τα περισσότερα από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Μερικά από τα αγαπημένα μας υγιεινά τρόφιμα για το έντερο είναι τα χόρτα, τα ρεβίθια, ο κουρκουμάς και οι σπόροι chia, μεταξύ άλλων.

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που προάγουν την υγεία του εντέρου.

Μύθοι για το ανοσοποιητικό σύστημα που οι γιατροί θέλουν να σταματήσουμε να πιστεύουμε!

 

Βιταμίνες και αιθέρια έλαια

Συμπληρώματα και βιταμίνες μπορεί να είναι ένας άλλος απλός τρόπος για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου. Βιταμίνες C, D, E και B6 είναι πολύ σημαντικές για το ανοσοποιητικό.

Παράλληλα, οι ειδικοί αναφέρουν πως συγκεκριμένα αιθέρια έλαια μπορεί να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό. Λεμόνι, λεβάντα, ρίγανη, μέντα… βοηθούν σημαντικά στη χαλάρωση!

Αν νιώθεις λιγάκι πιο ευάλωτος ή άρρωστος, η εχινάκεια μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και να σε ανακουφίσει απ’ τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης.

 

Προτεραιότητα στην χαλάρωση, την υγιεινή και χρόνος στη φύση

Υπάρχουν πρακτικές που μπορούμε να ενσωματώσουμε στη ρουτίνα μας για να υποστηρίξουμε το ανοσοποιητικό μας. Η yoga και οι ασκήσεις αναπνοής για παράδειγμα, μειώνουν το άγχος και απελευθερώνουν τοξίνες από το σώμα.

Το περπάτημα και ο χρόνος που αφιερώνουμε στη φύση προάγουν την ισορροπία, μειώνουν το άγχος και μπορούν να υποστηρίξουν τη γενική ευημερία.

Η φύση μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το σώμα σου και τις ανάγκες που έχει. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνουμε ήρεμοι εσωτερικά, ρίχνουμε τους ρυθμούς μας και προσπαθούμε να διατηρήσουμε μια ισορροπία στο εσωτερικό μας.

Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr 

 

[Photo: Unsplash/Maddi Bazzocco]

iPop.gr

Για την ενημέρωση σας