Back to top

Οι 3 top ασκήσεις για μια υγιή σπονδυλική στήλη

Ασκήσεις για τη σπονδυλική στήλη που θα βοηθήσουν ιδιαιτέρως όσους κάθονται όλη μέρα σε μια καρέκλα ή όσους έχουν την τάση να γέρνουν τους ώμους τους όλο και περισσότερο προς τα μπροστά.

Ο πόνος στην πλάτη δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σε αφήσει στο κρεβάτι για μέρες ολόκληρες. Τι κάνουμε, όμως, εμείς για να τον αποτρέψουμε;

Καθόμαστε όλη μέρα σε μια καρέκλα στο γραφείο χωρίς διαλείμματα ενδιάμεσα, καμπουριάζουμε πάνω απ’ το κινητό/υπολογιστή/tablet και κουβαλάμε ένα σωρό πράγματα στην τσάντα μας που σίγουρα δεν κάνουν καλό στη σπονδυλική μας στήλη.

Η καλή στάση του σώματος είναι σημαντική τόσο για μια υγιή σπονδυλική στήλη όσο και για την αυτοπεποίθηση μας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι έρευνες. Γι’ αυτούς τους λόγους -και άλλους πολλούς- συγκεντρώσαμε τις 3 top ασκήσεις για τη σπονδυλική στήλη που μπορείς να κάνεις στο τέλος της ημέρας ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή και απαιτούν μόλις λίγα λεπτά απ’ τον χρόνο σου! Ποιες είναι αυτές;

Η στάση της γάτας

Μία απ’ τις βασικότερες στάσεις στη yoga, κάνει απίστευτα καλό και στη σπονδυλική σου στήλη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η στάση της γάτας, διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στη σπονδυλική στήλη και ενδυναμώνει τους μύες. Για να τη κάνεις, ξεκίνα με τα χέρια και τα γόνατά σου σε ουδέτερη στάση. Πρόσεξε να είναι ευθυγραμμισμένοι οι καρποί με τους ώμους και τα γόνατα να βρίσκονται ακριβώς κάτω απ’ τους γοφούς. Στη συνέχεια, προσπάθησε να σχηματίσεις μία καμάρα με την πλάτη σου κάθε φορά που εισπνέεις, κοιτώντας προς τους μηρούς. Επανέλαβε τη διαδικασία για τουλάχιστον 10 αναπνοές ακόμη.

Η στάση του παιδιού

Η στάση του παιδιού στη yoga είναι ίσως η αγαπημένη όλων και είναι αυτή που μας χαλαρώνει μετά από μια εξαντλητική προπόνηση. Παράλληλα, είναι τόσο εύκολη που μπορείς να τη κάνεις κάθε φορά που θέλεις να ανακουφίσεις την πλάτη σου! Ξεκίνα απ’ τη στάση της γάτας και στη συνέχεια σταδιακά τέντωσε τα χέρια σου μπροστά και κάτσε στα γόνατά σου. Τέντωσε καλά τα χέρια σου και μείνε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, μετακίνησε τα χέρια σου αριστερά και μείνε για 30 δευτερόλεπτα και επανέλαβε το ίδιο και απ’ τη δεξιά πλευρά.

Οι διατάσεις ώμων

Οι διατάσεις ώμων συμβάλλουν επίσης στη διόρθωση και ανακούφιση της σπονδυλικής στήλης. Για να τις κάνεις, ξεκινά όρθια και άφησε ένα κενό ανάμεσα στα πόδια σου. Σήκωσε τα χέρια σου ψηλά και τέντωσε τα σαν να προσπαθείς να φτάσεις το ταβάνι. Μείνε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και επανέλαβε ακόμη 3-4 φορές.

Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr

 

iPop.gr

Για την ενημέρωση σας