Back to top

Οι μοναδικοί τρόποι να χτίσεις μυς χωρίς να βλάψεις την υγεία σου

Πώς να χτίσεις μυς χωρίς να βλάψεις την υγεία σου; Μερικές φορές κάνουμε λάθη επειδή μάλλον έχουν άγνοια του κινδύνου και τελικά καταλήγουμε να βλάπτουμε τον εαυτό μας. 

Πώς να χτίσεις μυς χωρίς να βλάψεις την υγεία σου; Αρχικά, χρειάζεται υπομονή κι επιμονή και όλα θα γίνουν. Ο κορμός σου θα δυναμώσει αλλά κι εσύ ο ίδιος θα νιώσεις καλύτερα και πιο υγιής.

Αρκετά να το κάνεις σωστά.

 

Πώς να χτίσεις μυς χωρίς να βλάψεις την υγεία σου;

Δίαιτα

Όταν προσπαθείς να αποκτήσεις μυς, όλα ξεκινούν από την κουζίνα. Το τι τρως αλλά και η ποσότητά του μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Η λέξη «δίαιτα» μπορεί να σου φέρνει στο μυαλό ότι πρέπει να στερηθείς πράγματα αλλά την πραγματικότητα πρέπει να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες.

Αν φυσιολογικά καταναλώνεις 2.000 θερμίδες την ημέρα, προσπάθησε να προσθέσεις ακόμη 500. Όταν χτίζεις τους μύες, ενισχύεις τον μεταβολισμό σου και έχεις ανάγκη από περισσότερη ενέργεια άρα και περισσότερο φαγητό.

Πρέπει να καταναλώνεις πρωτεΐνη, περίπου 2 έως 4 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού σας βάρους. Δοκίμασε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως αυγά, φακές, βρώμη ή ελληνικό γιαούρτι.

Αντί να καταναλώνεις 2 με 3 πλήρη γεύματα την ημέρα, προσπάθησε να φας μικρά γεύματα περίπου 5 με 6 φορές την ημέρα.

Κατανάλωσε ακόρεστα λίπη, όπως αυτά που βρίσκονται στο αβοκάντο, στα αμύγδαλα, κάσιους ή φιστίκια και βοηθούν στην κατανομή των βιταμινών στο σώμα.

Περιόρισε τα κορεσμένα λίπη.

 

Ασκήσεις για όλο το σώμα

Η άσκηση είναι σημαντική αλλά πρέπει να είσαι βέβαιος ότι εστιάζεις τόσο στη γενική γυμναστική του σώματος, όσο και σε πιο ειδικές ασκήσεις για τους μύες.

  • Ξεκίνα με βασικές ασκήσεις και προθέρμανση, όπως τζόκινγκ και λίγα βάρη. Αυτό προετοιμάζει το σώμα σου αλλά σε βάζει και στη σωστή ψυχική κατάσταση για γυμναστική.

  • Κάνε ασκήσεις για όλο το σώμα όπως pull-ups, push-ups, βάρη, κοιλιακούς.

  • Περιόρισε καρδιαγγειακές ασκήσεις, όπως το τρέξιμο, το κολύμπι, σκοινάκι καθώς αυτές οι ασκήσεις περισσότερο καίνε λίπος παρά αναπτύσσουν τους μύες.

  • Μη βιάζεσαι. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει!

 

Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr

 

 

iPop.gr

Για την ενημέρωση σας