Back to top

Συμβουλές για την περίοδο των γιορτών

Διατρέχουμε ήδη την περίοδο των γιορτών, που χαρακτηρίζεται από ξενύχτι, γευστικές ατασθαλίες, αλκόολ και υποχρεώσεις. Λογικό, είναι η προπόνηση σας να έχει έλθει σε δεύτερη μοίρα, αφού λίγο τα γλυκά, λίγο οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους, εορτάζοντες ή μη, σας έχουν βγάλει εκτός προγράμματος. Κάποιοι από εσάς ίσως να έχουν αγχωθεί, επειδή η προπόνηση τους μένει “πίσω”, ενώ κάποιοι να νιώθουν τύψεις για τα παραπανία κιλά των εορτών.

Το χαλαρό τρέξιμο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ιδανικότερη λύση. Όταν μπορείτε να ξεκλέψετε λίγο χρόνο, φορέστε τα αθλητικά παπούτσια σας και τρέξτε από 20 λεπτά μέχρι μία ώρα, ανάλογα με τις δυνατότητές σας, σε ήπιο ρυθμό, που σε κάποιους μπορεί να σημαίνει και γρήγορο περπάτημα. Το ήπιο τρέξιμο, σε χαμηλούς καρδιακούς παλμούς, θα σας αναζωογονήσει, θα ενισχύσει την καύση του λίπους, και παράλληλα θα σας κρατήσει σε ρυθμό, ώστε η επάνοδος να γίνει άμεσα. Προτιμήστε μαλακό έδαφος, ιδανικά γρασίδι ή χώμα, αν και σε ήπιο ρυθμό οι κραδασμοί ελαχιστοποιούνται, οπότε μπορείτε να τρέξετε ακόμα και στην άσφαλτο. Μην ξεχάσετε να ντυθείτε ζεστά, αφού οι μέρες είναι κρύες.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ υγεία, αγάπη, χαμόγελο και δύναμη να είναι γεμάτη κάθε σας στιγμή και κάθε στόχος που θέτετε να επιτυγχάνεται! Η νέα χρόνια να σας φέρει τις πιο όμορφες δρομικές στιγμές που θα θυμάστε σε όλη σας τη ζωή.

Υ.Γ: Δείξτε χαρακτήρα στους γλυκούς πειρασμούς

Ανέστης Παπούλιας

Τρέξτε με τον Ανέστη