Back to top

Welcome Summer 2019! Καλοκαιρινές Δραστηριότητες για Όλους

Νow Or Never: Διανύουμε την ιδανική εποχή για αλλαγές προς το καλύτερο. Μην την αφήσετε να πάει χαμένη. Αντιδράστε. Δραστηριοποιηθείτε. Η θερμοκρασία έχει ανέβει στα ύψη, μας φλερτάρει και μας ‘’ψήνει’’ για τα καλά, αναγκάζοντάς μας να πετάξουμε ό,τι περιττό φοράμε, να ανανεώσουμε τη γκαρνταρόμπα μας, να φορέσουμε τα αθλητικά μας, να νιώσουμε το παλμό μας, να πιούμε ένα δροσερό smoothie, να ανοίξουμε το παράθυρο του αυτοκινήτου μας, το air-conditioning, να καρφωθεί το βλέμμα μας σε ένα περσινό καλοκαιρινό post, σε ένα χθεσινό check-in σε beach bar, σε ένα ‘’story’’ στο Instagram που τελειωμό δεν έχει, σε μία κερασμένη παγωμένη μπυρίτσα από το συνάδελφο. Μια πρόσκληση σε ένα γάμο σε νησί, μια πρόταση ενός κινηματογραφικού έργου στο θερινό σινεμά, μια βόλτα στη παραλία, μια πρόταση παρέας για διήμερη εξόρμηση, ένας δισταγμός, ένας αυθορμητισμός, μία λαχτάρα, ένα καρδιοχτύπι, ένα καλοκαίρι με τα όλα του. Καλοκαίρι σημαίνει όλα αυτά και πολλά ακόμα… Κυρίως όμως σημαίνει την κατάλληλη στιγμή για ανανέωση σε όλα τα επίπεδα, που οδηγεί σε αλλαγή διάθεσης και ως εκ τούτου σε περισσότερα χαμόγελα.

This Is How We Do It - Montell Jordan: Τρόποι να αξιοποιήσουμε με το καλύτερο τρόπο αυτές τις καλοκαιρινές μέρες (προσθέτω και λίγες σεπτεμβριανές μέρες στο θερινό καλεντάρι μας), με σκοπό να ενισχύσουμε την ενέργεια και διάθεσή μας.

Who Are You? Είτε είσαι single or not, είτε έχεις οικογένεια, ή οικογένειά σου το κολλητό σου φίλο / κατοικίδιο, είτε ακόμα ένας εξερευνητής με τα όλα του, μια ανέμελη ιδιαίτερη προσωπικότητα σε μια εξίσωση με παρανομαστή το δραστήριο τρόπο ζωής, μπορείς είτε να επιλέξεις από το πιο αυτονόητο όπως κολύμπι στη θάλασσα μέχρι το πιο εξελιγμένο - to the point - Διαλογισμό.

Τα Στοιχεία του Χαρακτήρα σου & τα Στοιχεία της Γης

1. Άμμος / Sand Training: Οργανωμένες Δραστηριότητες στην Άμμο όπως: beach volley, beach soccer, beach tennis ή ακόμα και τις κλασσικές free style ρακέτες έχουν πολλαπλά οφέλη! Εκτός του ότι διασκεδάζετε με τους συμπαίκτες – φίλους σας, μαθαίνετε να συνεργάζεστε μαζί τους, να ενεργοποιείτε επιπλέον μύες μιας και η αντίσταση της άμμου απαιτεί επιπλέον ενεργειακή δαπάνη. Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορείτε να περπατήσετε ή να τρέξετε στην άμμο για αερόβιες προσαρμογές είτε με χρονόμετρο είτε ελεύθερα. Επιπροσθέτως, μπορείτε να γυμνάσετε το σώμα σας αναερόβια με ασκήσεις με το βάρος του σώματος, έχοντας ως προπονητή το χρονόμετρό σας, τον αριθμό επαναλήψεων ανά άσκηση. Cross Training ή αλλιώς μίξη των δύο μηχανισμών ενέργειας με αερόβιους σταθμούς ανάμεσα. Είτε είναι κυκλική είτε σταθμική προπόνηση, δείτε πρώτα το επίπεδο των δυνατοτήτων σας. Προσαρμοστείτε, θέστε στόχους. Μα πάνω απ’ όλα διασκεδάστε το!

2. Νερό / Water Activities: Από το κλασσικό κολύμπι με τα τέσσερα στυλ – ύπτιο, ελεύθερο, πρόσθιο, πεταλούδα – μέχρι Yoga /Pilates πάνω σε σανίδα SUP! Μην ξεχνάμε και την ποικιλία των watersports όπου εκεί θα δείξει κανείς λίγο υπομονή μέχρι να μάθει τα βασικά από κάποιο ειδικό για να πάρει τη σκυτάλη να ανεξαρτοποιηθεί ελέγχοντας όχι μόνο τη τεχνική του αλλά και τα επίπεδα αδρεναλίνης του! Αυτοσχεδιάστε με μία μπάλα κάθε βάρους και μεγέθους: θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια - παιχνίδια για παιχνίδια! Ή ακόμα δώστε πρωτοβουλία στα παιδιά σας εσείς οι γονείς! Με μια μπάλα μπορεί να παίξει κανείς από water polo, volleyball, κορόιδο, μήλα, μέχρι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς! Για τους λάτρεις των Aerobics, υπάρχει η εναλλακτική των Aquarobics! Αυτό μπορείτε να το βρείτε είτε σε πισίνες ξενοδοχείων που διοργανώνουν Fitness Events είτε και στη θάλασσα! Η συνοδεία της μουσικής σας ανεβάζει τη διάθεση και εκτός από το κορμί σας που λικνίζεται, χορεύει και το νεράκι με τον τρόπο του! Snorkeling ή αλλιώς εξερεύνηση στο βυθό με μια μάσκα και αναπνευστήρα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας. Τέλος, το περπάτημα στα ρηχά ή το τρέξιμο στο νερό αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους δρομείς μας!

3. Διακοπές σε ένα νησί: Από τη στιγμή που πατήσετε σε ένα νησί, είμαι σίγουρη έχετε αυτό το feeling που δεν ξέρετε τι να πρωτοκάνετε, τι να σκεφτείτε, τι να δείτε, τι να γευτείτε και τι να βιώσετε γενικότερα. Ας σας δείξω όλα τα φύλλα της τράπουλας, για να κάνετε το συνδυασμό αυτών που σας ταιριάζει περισσότερο. Περιπλανώντας στο νησί αμέσως καταγράφονται και τα βήματά σας! Αν ξεπερνούν τα 10.000 βήματα έχετε ήδη ξεπεράσει τον εαυτό σας! Για κάποιους πιο τολμηρούς μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδηλατάκι και να πάρετε τα δρομάκια στενάκια και μονοπάτια! Και καθώς πλησιάζει το βραδάκι, αφεθείτε και μπείτε στο χορό μαζί με τους άλλους. Πανηγύρι είναι, μπαράκι είναι, πάρτι, δεξίωση, γάμος ακόμα και αυθόρμητα στιγμιαία ‘’κάνετε τη κίνησή σας’’ οπουδήποτε!

4. Aint No Mountain High Enough / Διακοπές σε Βουνό: Είτε η θάλασσα βρίσκεται μακριά σας είτε θελήσετε να αλλάξετε το πρόγραμμά σας και να ‘’πάρετε τα βουνά’’, έχετε στο τσεπάκι σας τις δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, το Nordic walking, το ορεινό τρέξιμο, το ελεύθερο ή οργανωμένο camping, τη περιπλάνηση για δικούς σου σκοπούς.

Κλείνοντας, θέλω να αναλογιστείτε την ώρα που κάνετε το οτιδήποτε, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σας την προστασία του οργανισμού σας αλλά και της υγείας σας γενικότερα. Δεν λέμε όχι σε μια προγραμματισμένη μέρα (με στιγμές ανεμελιάς μέσα) ακόμα και το καλοκαιράκι (θα πραγματοποιήσετε περισσότερα πράγματα). Το αντηλιακό σας δεν θα πρέπει να απουσιάζει από την τσάντα σας ή το αυτοκίνητό σας, θυμίζοντάς σας πως θα πρέπει να το ανανεώνεται πάνω σας ανά τακτά διαστήματα, να καταναλώνετε άφθονο νερό, φρούτα και λαχανικά, να αναπληρώνετε αρκετό ύπνο ακόμα και οι πιο ξενύχτηδες!

Καλό Καλοκαίρι σε όλους σας!

Έλενα Τικταμπανίδη

Άσκηση στις αναπτυξιακές ηλικίες